Første spadestik i Helsinges nye bydel Troldebakkerne er nu i udsigt

Publiceret 01-06-2021

Arbejdet med den kommende bydel i Helsinge, Troldebakkerne, går officielt i gang 5. januar. Her er der første spadestik, når en gravemaskine tager første ”bid” til et af områdets regnvandsbassiner.

På det seneste er der kommet ekstra gang i salget af grunde i Helsinges nye bydel, Troldebakkerne.

5. januar er det derfor meget passende tid til det traditionsrige første spadestik som symbol på den officielle start på udførelse af et større bygge- eller anlægsprojekt.

Troldebakkerne består af en række områder kaldet klynger, og her er både klynge 1, 2 og senest klynge 4, 6 samt 7 solgt. På Klynge 4 er selskabet Bovieran klar til at bygge et bofællesskab med lejligheder med udgang til en fælles stor vinterhave, mens Fonden Mariehjemmene har sagt ja til at drive friplejehjem og tryghedsboliger på klynge 6 og 7. 10 parcelhusgrunde i klynge 3 er også på vej til at blive solgt. Formand for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard ser frem mod, at visionen for området bliver til virkelighed:

”Efter flere år med tilløb, forundersøgelser og planlægning af en helt ny bydel, bliver det helt fantastisk at kunne begynde at se, hvordan Troldebakkerne fysisk rejser og former sig i området med veje, stier, beplantning og boliger, der bliver etableret i løbet af det næste års tid,” siger hun.

Det perfekte mix – tæt på det meste

Og alt tyder på, området kommer til at rumme det miks af både boligtyper og beboere, som Gribskov Kommune ønsker sig.

”Vi taler både parcelhuse, etagebyggeri og rækkehuse til seniorer, voksne og børnefamilier - og så ligger det hele både midt i naturen og tæt på fx skole- og pasningsmuligheder, indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter i Helsinge og med 45 minutter i bil til København. Bydelen får endda eget trinbræt, så det er let at komme til fx stranden i Tisvilde, Hillerød og videre til hovedstaden med toget,” siger den tilfredse formand.Den overordnede infrastruktur


Når spadestiks-arrangementet løber af stablen 5. januar, markerer det entreprenørens start på arbejdet med at etablere den overordnede infrastruktur i området. Derudover vil hovedvejen ind i Troldebakkerne bliver etableret, ligesom entreprenøren går i gang med en rundkørsel på Laugøvej som port til Troldebakkerne, trinbrættet og byen Helsinge.

Entreprenøren skal i den kommende tid også etablere stisystemer – både dem til reel transport til og fra for eksempel Helsinge og mindre stier med rekreative ruter rundt i området mellem klyngerne, hvor der bliver masser af naturskønne arealer med enge og beplantning.

Entreprenør glæder sig til at få jord under neglene


Projektleder Nikolaj Larsen fra entreprenør Gorm Hansen siger:

”Vi skal udføre byggemodning af Troldebakkerne for Gribskov Kommune. Projektet omhandler etablering af regnvand- og drænledningsarbejder. Derudover skal vi udføre trinbrættet til en ny togforbindelse samt en ny rundkørsel og stier.”

Han fortsætter:

”Det er et meget specielt og spændende projekt. Størstedelen af projektet er et landskabsprojekt, hvor vi skal udføre flere store regnvandsbassiner, grøfter og bakkelandskab. Selve landskabet vil være meget bakket med masser af træer og buske med spiselige bær,” siger projektlederen.

Et meget attraktivt område at sælge i

Indehaver og erhvervsmægler Christian Jessen fra Troldebakkernes ejendomsmæglere Nordicals fortæller, hvorfor Troldebakkerne er så attraktive at sælge grunde i:

”Vi havde en svær start med salg af parcellerne i Troldebakkerne, men efter vi fik solgt de første klynger er interessen steget markant. De forskellige boligtyper i området med friplejehjem og seniorbofælleskab kombineret med blandet boliger gør det attraktivt for investorer, lejere og købere. På nuværende tidspunkt er markedet for projektejendomme godt, og udviklingen i Gribskov har vist, at interessen for både små og store investorer er til stede,” siger han.

Invitation til pressen
Pressen er inviteret til at deltage i arrangementet med mundbind og efter Sundhedsstyrelsens forskrifter. Arrangementet begynder kl. 10.30 med taler og det berømte spadestik, som i dagens anledning er entreprenørens gravemaskine, der tager første ”bid” af et af områdets regnvandsbassiner.


FAKTA:
Læs mere på www.troldebakkerne.dk