Nu kommer der liv i Helsinges nye bydel – Troldebakkerne

Publiceret 01-06-2021

Med salget af Klynge 2, begynder Troldebakkerne at tage form. Visionen er en helt ny bydel præget af en kombination af rækkehuse, lejligheder og parcelhuse. Allerede nu er forberedelserne til det nye trinbræt i gang.

”Snart vil hele området summe af liv”, siger Udvalgsformand Pernille Søndergaard.

Årsagen er, at Gribskov Kommune har solgt Troldebakkernes Klynge 2. Det betyder, at der til næste sommer vil være gang i byggeriet af nye private boliger.

Også den, der hedder Klynge 3, er i gang med at blive modnet og gjort salgs- og byggeklar. Den vil til næste år blive udstykket i parceller med henblik på selvbyg. Det vil sige, at borgere eller kommende borgere i Gribskov Kommune kan købe en grund og selv bestemme, hvilket hus de ønsker at bygge på grunden inden for den gældende lokalplan.

”Det er et vigtigt skridt for Helsinge og hele Gribskov Kommunes vækststrategi, at vi nu har solgt den første klynge. Troldebakkerne bliver en meget attraktivt bydel, som forbinder byen med landlig idyl. Som beboer i Troldebakkerne kommer man tæt på alt, har sin egen station og en bolig, der er bygget i tæt symbiose med de grønne områder. Det er et godt projekt, og det glæder mig, at vi nu for alvor er i gang”, siger Pernille Søndergaard.

Troldebakkerne er ca. 70 hektar og vil som færdigudbygget bydel bestå af op til 700 nye boliger. Med salget af Klynge 2 og salgsforberedelse af Klynge 3, er næste skridt at sælge Klynge 1. Den er derfor nu i dag sendt i genudbud.

”Klynge 1 har også været i udbud, men Byrådet har besluttet at sende den i genudbud, da der ikke var tilfredshed med de indkomne bud. Men vi ved, at der er flere der er interesserede, så vi er meget fortrøstningsfulde. Det vigtige er at underbygge den udvikling, vi ønsker. Og det er vi godt på vej til nu”, siger Pernille Søndergaard.

Hvis man kører forbi området i den kommende tid, vil man opleve spirende aktivitet. Banen er i øjeblikket ved at etablere byggeplads til det nye trinbræt i forbindelse med igangværende sporarbejder. Det nye trinbræt forventes åbnet i løbet af 2021, når mindst 70 af boligerne i Troldebakkerne har fået nye beboere.

Se mere på www.troldebakkerne.dk